Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea

Een zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea kunt u zelf samenstellen, afgestemd op uw persoonlijke zorgbehoeften. Dit pakket bestaat uit een basisverzekering, met een serviceniveau naar keuze, een eigen risico en eventuele aanvullende verzekeringen.

Basisverzekering: keuze uit drie serviceniveaus

Met het basispakket bent u verzekerd tegen noodzakelijke medische kosten zoals ziekenhuisbezoek en de huisarts. Voor de basisverzekering heeft u bij Zilveren Kruis Achmea de keuze uit drie serviceniveaus, variërend van € 78, 20 tot € 91,- per maand (in 2012).

  • De ‘Beter Af Selectief Polis’ heeft het goedkoopste tarief en gaat ervan uit dat u veel zelf (online) regelt. Ook is een beperkte keuze in medicijnen en artsen.
  • De ‘Beter Af Polis’ biedt meer service, hulp bij bemiddeling en een vrije keus in ziekenhuis, arts en specialist.
  • De ‘Beter Af Exclusief Polis’ geeft het meest uitgebreide serviceniveau. U heeft ene persoonlijke gezondheidsconsult tot uw beschikking, die uw gezondheidsvragen beantwoord en helpt bij bemiddeling, administratie en het regelen van een second opinion.

Eigen risico

Het verplicht eigen risico voor 2013 is vastgesteld op € 350,-. Dit betekend dat iedereen in Nederland zelf dit bedrag (mee)betaalt, wanneer hij of zij zorgkosten maakt. Daarnaast kunt u voor een aanvullend eigen risico kiezen, tot € 500,-. Hoe hoger het eigenrisico, hoe meer kosten u zelf dient te vergoeden, maar ook hoe hoger de korting op uw maandelijkse premie. Bij een zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea krijgt u bij een maximaal eigen risico van € 850,- jaarlijks € 250,- korting op uw zorgpremie.

Aanvullende verzekeringen

Zilveren Kruis Achmea biedt verschillende aanvullende verzekeringen voor kosten die niet in het basispakket zitten, zoals fysiotherapie, preventieve onderzoeken en alternatieve geneeswijzen. Er zijn vier varianten: 1,2,3 of 4 sterren. Hoe meer sterren, hoe uitgebreider de dekking voor uiteenlopende kosten en hoe hoger de vergoedingen.

Prijzen en vergoedingen

De prijzen voor een aanvullende polis variëren van € 6,70 tot € 32,75 per maand. Op de website van Zilveren Kruis kunt u de totale vergoedingsoverzichten vinden en beoordelen welk pakket het best aansluit bij uw behoeften.