OZ zorgverzekeringen

OZ zorgverzekering bestaat eigenlijk niet meer. Sinds juli 2007 is OZ namelijk gefuseerd met CZ. Vandaar dat we het in dit artikel verder niet meer over OZ zorgverzekering zullen hebben, maar over CZ zorgverzekering.

De CZ groep is een groep die zorgverzekeringen aanbiedt vanuit de volgende verzekeraars:

  • CZ
  • Ohra
  • Deltalloyd

Samen hebben deze zorgverzekeraars meer dan 3,3 miljoen verzekerden in Nederland. Hiermee behoort de CZ groep tot de top 3 van grootste zorgverzekeraars van Nederland.

De CZ zorgverzekeringen

CZ kent 2 hoofdverzekeringen en meerdere verschillende aanvullende verzekeringen. U heeft dus veel keuze bij CZ. Qua prijs en premie valt CZ een beetje in het middenkader. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het pakket dat u neemt. Maar bij een zorgverzekering is het sowieso belangrijk dat je niet alleen naar de maandelijkse factuur kijkt die je moet betalen. Het is ook belangrijk om naar zaken te kijken als wat je precies vergoed krijgt, hoeveel je vergoed krijgt, de service, etc.

Inzicht in prijzen van CZ

De premie die je voor een verzekering moet betalen is natuurlijk van meerdere facturen afhankelijk. Natuurlijk ligt het eraan wat je precies verzekerd en afsluit. Alleen de basisverzekering is natuurlijk goedkoper dan wanneer je ook een aanvullende verzekering erbij neemt. En hoe hoger je eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie die je moet betalen. Voor een basisverzekering met een eigen risico van 170 euro betaal je 104.50 per maand bij CZ. Voor een aanvullende verzekering ligt het bij CZ aan de verzekering die je neemt, maar er zijn aanvullende verzekeringen van 7 euro tot 25 euro. Er zijn ook aanvullende verzekeringen mogelijk voor het gehele gezin. Deze kosten zo’n 37 euro.