Uw zorgverzekering

In Nederland bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Met een zorgverzekering bent u gedekt tegen noodzakelijke zorg die op genezing is gericht. Omdat het in Nederland verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten zijn er ook veel aanbieders van de zorgverzekering. Hierdoor ontstaan er nogal wat verschillen tussen de verschillende zorgverzekeringen en daarom is goed dat u weet waar u op moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Een zorgverzekering afsluiten

Zoals gezegd is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten in Nederland. U doet er verstandig aan om niet direct de eerste de beste zorgverzekering af te sluiten omdat dit nog wel eens voor problemen kan zorgen. Beter kunt u zich orienteren op de verschillende zorgverzekeringen en de verschillende aanbieders van zorgverzekeringen. Hierbij kunt u letten op zaken als de premie van de zorgverzekering en de dekking van de zorgverzekering.

Kinderen meeverzekeren

Voordat u een ziektekosten verzekering daadwerkelijk afsluit doet u er verstandig aan om uit te zoeken of het mogelijk is om uw kinderen mee te verzekeren bij deze verzekeringsmaatschappij. Bij veel verzekeringsmaatschappijen is het namelijk mogelijk om kinderen die jonger zijn dan 18 jaar gratis mee te verzekeren. In dit geval heeft uw kind ook een zorgverzekering zonder dat u hier iets van merkt in de maandelijkse premie die u dient te betalen.

Ouder dan 18 jaar

Wanneer u gebruik maakt van het gratis meeverzekeren van de kinderen bij uw zorgverzekering dan is dit doorgaans mogelijk tot het achttiende levensjaar van deze kinderen. Daarna dient deze inmiddels volwassen persoon zelf een zorgverzekering af te sluiten en kan het niet meer (gratis) meeverzekerd worden met zijn of haar ouders. Hierbij heeft u de keuze om dezelfde zorgverzekering te nemen die u zelf heeft maar het kan ook voordeliger zijn om ergens anders een zorgverzekering af te sluiten.

Uw pasgeboren baby laten meeverzekeren

De geboorte van een kind brengt natuurlijk enorm veel met zich mee. Een van deze zaken die op zich heel belangrijk is, is dat uw kind niet automatisch wordt meeverzekerd bij uw verzekeringsmaatschappij. Dit moet u dus zelf regelen en u doet er verstandig aan om dit zo snel mogelijk te regelen. Vaak worden er namelijk na de bevalling direct kosten gemaakt die niet automatisch onder de verzekering van de ouders vallen.