Zorgverzekeraar CZ

CZ is een van de grootste zorgverzekeraars die Nederland te bieden heeft. Voortgekomen uit een fusie met verschillende zorgaanbieders, waaronder OZ zorgverzekeringen.

Zo’n 3 miljoen Nederlanders zijn verzekerd bij CZ en daarmee heeft CZ natuurlijk een gigantisch aandeel in de zorgverzekering branche. CZ heeft bovendien geen winstoogmerk en ze willen juist principieel geen winst maken.

Bij CZ gaat het erom wat de klant wil en daarom overleggen ze ook vaak met klanten om erachter te komen wat de wensen van de klanten zijn. Op deze manier kunnen ze hun producten beter maken.

Een zorgverzekering afsluiten bij CZ

Wanneer u een zorgverzekering af wilt sluiten dan kunt u hiervoor bij CZ terecht. Ruim 3 miljoen Nederlanders gingen u al voor, hetgeen aangeeft hoe populair de zorgverzekering van CZ is. Iedereen die in Nederland woont is overigens verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Bij CZ heeft u de keuze uit verschillende zorgverzekeringen.

CZ Zorg-op-maatpolis

Zo kunt u kiezen voor de CZ Zorg-op-maatpolis, een zorgverzekering waarmee u recht heeft op alle noodzakelijke zorg die u nodig heeft. Hiermee heeft u recht op zorg van onder andere de huisarts, de specialist en het ziekenhuis. De enige voorwaarden hierbij is dat de zorgverlener een overeenkomst moet hebben met CZ, wat in vrijwel alle gevallen zo is.

Zorgkeuzepolis

Ook kunt u kiezen voor de Zorgkeuzepolis, hetgeen een restitutiepolis is. Een restitutiepolis houdt in dat u het recht hebt op een vergoeding van kosten van alle noodzakelijk zorg. Tevens mag u zelf kiezen naar welke arts of naar welke specialist u gaat. De zorg die u krijgt moet overigens wel binnen de verzekeringsvoorwaarden vallen.

Online afsluiten bij CZ

Wanneer u een zorgverzekering af wilt sluiten bij CZ hoeft u hier niet voor de deur uit. U kunt gewoon naar de website van CZ gaan alwaar u direct een zorgverzekering af kunt sluiten. Het voordeel hiervan is dat u ontzettend veel informatie kan vinden voordat u de zorgverzekering afsluit. Hierdoor kunt u een betere keuze maken. Ook kunt u een test doen waarmee CZ voor u bepaalt welke zorgverzekering het beste bij u past.